Αθανασία: “Όλοι λένε πως έκανα την τύχη μου μαζί του…”

Θα ήθελα κι εγώ τη βοήθειά σας! Σε ένα ίσως ανύπαρκτο και παράλογο πρόβλημα!

Είμαι 28 χρόνων και εδώ και ένα χρόνο είμαι με ένα παιδί, τον Νίκο. Σχέση εξ αποστάσεως βέβαια. Εκείνος με φλέρταρε και με διεκδίκησε, εγώ ήμουν κάπως αδιάφορη αρχικά κυρίως λόγω της απόστασης που μας χώριζε.

Είναι 30 χρόνων, αλλά θα έφευγε για διδακτορικό στη γειτονική μας Ιταλία, δύο μήνες μετά τη γνωριμία μας. Να μην φλυαρώ, μετά από μερικούς μήνες έχω πάθει την πλάκα μου μαζί του. Και εκείνος έτσι δείχνει. Είμαστε απίστευτα καλά και απίστευτα ερωτευμένοι. Θα μου πείτε πού είναι το πρόβλημα!

Επειδή στο παρελθόν έφαγα τα μούτρα μου κι έμπλεκα όλο με κάτι αλήτες, επειδή έχω κάνει κι εγώ τα λάθη μου ως νεαρό κορίτσι και αυθόρμητο και επιπόλαιο… Δεν μιλάω για κάτι τρομερό βέβαια, τα μεγαλοποιώ… Αλλά είχα κι εγώ φλερτ, γνωριμίες, λίγες σχέσεις και επειδή έμπλεκα με αλήτες ακούγονται κουβεντούλες για εμένα. Θα μου πείτε, σε μικρή πόλη για ποιον δεν ακούγονται!

Είμαι υπερβολικά ανασφαλής πλέον. Όλοι λένε πως έκανα την τύχη μου μαζί του γιατί είναι εξαιρετικό παιδί από εξαιρετική οικογένεια. Μιλάει 7 γλώσσες -όχι δεν κάνω πλάκα! Θα κάνει διδακτορικό, είναι γοητευτικός, τον κυνηγάνε και τον θέλουν πολλές, το βλέπω.

Εγώ είμαι βιολόγος, έχω μάστερ, μιλάω αγγλικά και έπαιζα βιολί, δουλεύω, είμαι από καλή -εννοώντας ηθική οικογένεια με αρχές. Και, σχετικό βέβαια είναι αυτό, αλλά λένε πως είμαι όμορφη γυναίκα.

Ώρες ώρες όμως, όταν βλέπω πώς μιλάνε για εκείνον… νιώθω μήπως δεν είμαι αρκετά καλή και με πιάνει ανασφάλεια μήπως τον χάσω. Δεν ξέρω φυσικά αν και σε εκείνον λένε πως έκανε την τύχη του με εμένα, είναι δικό μου το πρόβλημα, αλλά με συμβουλεύουν να προσέχω πως φέρομαι και ξέρετε, αυτά τα γυναικουλίστικα, να τον τυλίξω!

Ε, εγώ όχι μόνο δεν ξέρω πώς να το κάνω αυτό, αλλά αγχώνομαι μήπως τα κάνω χειρότερα και τον χάσω!
Είπαμε, δεν είναι ακριβώς πρόβλημα, αλλά ανασφάλειες!

Αθανασία


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ενα δεν εξηγείς: τον βλέπεις καθόλου ή στη χάση και στη φέξη; Πάς εσύ; Ερχεται αυτός; Ταιριάζετε; Επικοινωνείτε; Σεξ κάνετε; Μιλάτε για το μέλλον; Το οτι παίζεις βιολί και αυτός μιλά 7 γλώσσες δεν λέει τίποτα. Μου φαίνεται οτι μένεις στην επιφάνεια και ζείς με ψευδαισθήσεις.

  2. Είναι εκνευριστικά αυτά τα γυναικουλίστικα και επιπρόσθετα δεν τα έχεις και ανάγκη.Πηγάζουν απο φόβους και συμπλέγματα γυναικών απο άλλες εποχές και δεν νομίζω να αφορά όλο αυτό εσένα. Η φράση ‘να είσαι ο εαυτός σου΄πώς σου ακούγεται. Συμβαίνει αυτό…να ακουμε φωνές στο κεφάλι μας…ξέρεις, όλες αυτές τις φράσεις με τις οποίες έχουμε γαλουχηθεί. Μια καλή λύση είναι, κάθε φορά που νοιώθεις αμήχανα_ αυτό που λέμε ‘δεν ξέρω τί να κάνω, πώς να αντιδράσω’_ να κλείνεις τα μάτια, δηλαδή να στρέφεσαι μέσα σου, να παίρνεις δυο-τρεις βαθιές ανάσες και, εστιάζοντας στην καρδιά σου, να κάνεις την εξής ερώτηση:’τί θέλω τώρα ΕΓΩ να κάνω?’. Αποψή μου, μην συγκρίνεις βιογραφικά. Θεωρώ μάστιγα της κοινωνίας μας την ακόρεστη δίψα της για σύγκριση. Εστίασε στην σχέση σου και προσπάθησε να ενδυναμώσεις την αυτοπεποίθησή σου, ώστε να είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου και τότε θα δεις ότι ο εξωτερικός θόρυβος , τύπου ‘ακούγονται κουβεντούλες για μενα’ . Εχω την πεποίθηση ότι ο καλός σου δεν δίνει δεκάρα τσακιστή γι αυτές.

  3. Και φυσικά μην κρίνεις τον εαυτό σου…οι προηγούμενες σχέσεις σου και τα φλερτ σου δεν ήταν απαραίτητα ‘λαθη’. Ετσι τα βλέπεις εσύ. Εαν ανοίξεις το οπτικό σου πεδίο,αλλάξεις θέση και εξετάσεις εκ νέου και απο άλλη σκοπιά όλες αυτές τις ‘συναναστροφές’ μπορεί να βρεις θησαυρούς. Μπορεί να μην είναι ‘αλήτες’, αλλά ‘καθρέφτες’. Απ ότι κατάλαβα είσαι απο επαρχία…αλλά και αυτό να μην ισχύει, εγώ θα πρότεινα να παρατηρήσεις τις σχέσεις αντρών-γυναικών στον τόπο που μεγάλωσες. Θα χαρακτήριζες τους άντρες λίγο βίαιους? Μιλάω για σωματική ή/και ψυχολογική βία. Είναι λογικό κάποιος σε νεαρή ηλικία να δρα και να επιλέγει με γνώμονα προτύπα και ιδέες των γονιών και της κοινωνίας, μέχρι να δει τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις στο πετσί του και έτσι συνειδητά πλέον να κάνει τις αλλαγές του. Τουλάχιστον αυτό είναι το επιθυμητό.Στην τελική, είναι οι εμπειρίες της ζωής μας. Όσο για χαρακτηρισμούς όπως ‘επιπόλαιη’ και ‘αφθόρμητη’…θα έλεγα ότι ένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι κάτι και μόνο αυτό το κάτι.Είναι τα πάντα και συμπεριφέρεται ανάλογα. Οπότε, μάλλον εκφραζόσουν πιό αυθόρμητα και πιό φυσικά _όχι και τόσο περιορισμένη απο την λογική_ για να μπορέσεις να γευτείς αυτές τις εμπειρίες και να λάβεις τα δώρα τους. Ωστόσο, εσύ χρησιμοποιείς αυτές τις ανθρώπινες ιδιότητες για να κριτικάρεις τον εαυτό σου. Σκέψου τον ‘αυθορμητισμό’ και την ‘επιπολαιότητα’ σαν δυο χρώματα…υπάρχει κάποιο χρώμα που να είναι ‘κακό’? Ας γίνουμε καλοί με τον εαυτό μας … εαν δεν το κάνουμε εμείς για εμάς…τότε ποιός θα το κάνει?

  4. Θα συμφωνήσω με το “βιολί σου εσύ!”. σε προσέχει, σε αγαπάει, αφιερώνει χρόνο για σένα, είσαι προτεραιότητά του, κάνετε σχέδια κοινά για το μέλλον, έχετε κοινά θέλω και στόχους? αυτά πρέπει να σε νοιάζουν και όχι ποιος υπερτερεί του άλλου.

  5. Όχι Αθανασία, να μην προσπαθήσεις να τον τυλίξεις. Σκατά θα τα κάνεις και είναι ευτήχημα που δεν ξέρεις πώς να το κάνεις, λέει πολλά (θετικά) αυτό για σένα. Γιατί οι άντρες δεν είναι λοβοτομημένα δίποδα που δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω τους (τουλάχιστον οι περισσότεροι). Εαν εκτιμάς αυτό τον άνθρωπο φέρσου ανάλογα. Με εκτίμηση και ειλικρίνεια για το κοινό σας “τώρα”. Το παρελθόν του καθενός ανήκει σε αυτόν που το έζησε και ως ένα βαθμό καθόρισε αυτό που είναι σήμερα. Όλοι έχουμε παρελθόν και όλοι έχουμε κάνει λάθη και επιπολαιότητες για τις οποίες δεν υπερηφανευόμαστε. Σίγουρα και εκείνος. Ωστόσο δε χρωστάμε λογαριασμό στο σύντροφο (κι εκείνος αντίστοιχα σε εμάς) για αυτό. Αν κάποια στιγμή το φέρει ο χρόνος και νιώσουμε άνετα μπορούμε να μιλήσουμε αμφότεροι για αυτό, αν όχι…απλά όχι. Για να είστε μαζί θα πρέπει να θέλετε ο ένας τον άλλο όπως ακριβώς είναι. Τα κόλπα τα γυναικουλίστικα που λες, αν τα πάρει είδηση μόνο να πέσεις στα μάτια του θα καταφέρεις και θα γκρεμίσεις όσα χτίσατε. Όσο για τα προσόντα, δεν κατάλαβα πού κολλάνε με τη σχέση σας. Θα αλληλοπροσληφθείτε σε κάποια δουλειά;

  6. Αυτοί που σου λένε ότι έκανες την τύχη σου το λένε γιατί είναι μορφωμένος και τον θέλουν πολλές ή επειδή σε αγαπάει; Αν ισχύει το δεύτερο, τότε δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι ότι δεν είσαι αρκετή. Για κάποιον που μας αγαπάει και τον αγαπάμε είμαστε υπερ-αρκετές! Αν όμως μένεις στην επιφάνεια και μετράς τους τίτλους που έχετε, θα σε συμβούλευα να αλλάξεις τρόπο σκέψης.

  7. Είναι πολύ ωραίο και πολύ σημαντικά που είστε δυο άνθρωποι καλλιεργημένοι, πέρα από μορφωμένοι. Για το ότι σου μιλούν οι άλλοι για το πόσο καλός είναι και το πόσο τυχερή είσαι… Νομίζω πως φταίνε οι παγιωμένες κοινωνικές προσδοκίες. Όταν η κοπέλα είναι μορφωμένη, όμορφη κι από καλή οικογένεια, αυτό πλέον παίρνεται σαν δεδομένο, ότι “έτσι πρέπει να είναι,” ενώ για τους άντρες, ένας τέτοιος να τύχει κατευθείαν θεωρείται θαύμα και σούπερ τύχη για όποια θα τον έχει. Αυτό είναι όλο. Σκέψου ότι είναι όπως με το μαγείρεμα ένα πράγμα. Αν πεις ότι μαγειρεύεις και σου αρέσει, ούτε που θα δώσουν σημασία σ’ αυτό γιατί όλοι έχουν μάθει να το θεωρούν αυτονόητο για μια γυναίκα. Αν πει άντρας ότι του αρέσει να μαγειρεύει, τέλος, θα γίνει σφαγή για το ποια θα τον πάρει. Έτσι γίνεται και στην περίπτωση του δικού σου. Είναι μορφωμένος, καλλιεργημένος και δεν είναι ο Κουασιμόδο – αυτόματα θεωρείται ΤΟ κελεπούρι. Ενώ το ότι είσαι κι εσύ όμορφη, με αρχές, με ανεπτυγμένα ταλέντα και με μόρφωση και καλλιέργεια, ίσως το θεωρούν ότι έτσι θα έπρεπε να είσαι. Είναι και η ζήλεια που παίζει ρόλο, οπότε ειδικά από γυναίκες μην περιμένεις ν’ ακούσεις κοπλιμέντα για το πόσο ταιριαστοί είστε και το πόσο τυχερός είναι και αυτός που βρήκε τέτοιο διαμάντι. Σκέψου ότι δεν αξίζεις τίποτα λιγότερο από τον άντρα που έχεις δίπλα σου και άσε τους άλλους, γιατί ποτέ δεν ξες αν έμμεσα προσπαθούν να σε κάνουν ανασφαλή με τα passive-aggressive σχόλιά τους στο στυλ “έκανες την τύχη σου” και “τύλιξέ τον,” λες και θες εσύ ειδικές στρατηγικές και φτηνά κόλπα για να δέσεις τον άλλον κοντά σου, λες και δεν αξίζεις ήδη την αγάπη γι’ αυτό που είσαι. Είστε σε ισότιμη σχέση, δεν χρωστάς ευγνωμοσύνες κι ευχαριστώ που κοίταξε εσένα την “καημένη” τέτοιος ευγενής γαλαζοαίματος. Αξίζετε ο ένας την αγάπη του άλλου γι’ αυτό που είστε. Τόσο απλό. Κι αφήστε τους άλλους απ’ έξω.

  8. εγω παντως απο αυτα που μας γραφεις καταλαβαινω οτι αν ειχες τη δυνατοτητα και ηξερες πως να…τυλιξεις αυτο τον ανδρα θα το ειχες κανει ηδη γιατι φοβασαι τρομερα οτι δεν εισαι αρκετη γι αυτον και οτι συνεπως θα τον χασεις! Νομιζεις οτι ισως αυτος θεωρει οτι δεν εισαι και τιποτα το ιδιαιτερο και μοιαζει λες και μας ρωτας τι κολπα υπαρχουν για να κανεις η σα να ψαχνεις επιβεβαιωση και καθησυχαση οτι μπορεις να σταθεις διπλα του. Λοιπον καμια μας δεν νομιζω να ξερει τι ισχυει στην περιπτωση σου, αυτο το ξερεις μονο εσυ. Αλλα δε φαινεσαι να εχεις αυτοπεποιθηση, ουτε να πιστευεις στον εαυτο σου, ουτε οτι παιρνεις ενδειξεις απο τον φιλο σου και επιβεβαιωση οτι σε θελει τρελα. Μηπως το αληθινο προβλημα ειναι οτι ο φιλος σου δεν σε κανει να αισθανεσαι σιγουρια σ αυτη τη σχεση? Αυτες που μιλανε ετσι και σου λενε να τον τυλιξεις, τι κοπελα πιστευουν δηλαδη οτι θα αρμοζε στο φιλο σου? Γιατι σου λενε οτι εσυ πρεπει να καταληξεις σε τετοια κολπα, τι σου λειπει δηλαδη και δεν μπορεις να τον κρατησεις αλλιως? Μηπως σε ζηλευουν? Νομιζω οτι γινεσαι ερμαιο της ανασφαλειας σου, της ζηλειας σου προς αλλες κοπελες που ισως θεωρεις καλυτερες απο εσενα και δεν επικεντρωνεσαι καθολου στη σχεση σου να δεις τι γινεται ουσιαστικα και να καταλαβεις τι πιστευει ο φιλος σου για ολα αυτα. Ειναι πολυ απλα τα πραγματα, αν ο φιλος σου σκεφτεται σαν αυτες τις κοπελες και ψαχνεται γενικως, ισως και να σε αφησει. Αν του αρεσεις πραγματικα, δε θα σε αφησει. Εσυ μπορεις να μαθεις τι σκεφτεται? Θα επρεπε ηδη να ξερεις και οχι να πιανεσαι απ το τι λεει η μια και η αλλη.

  9. Μήπως να αφήσεις λίγο τι λεει ο κόσμος και να αρχίσεις να ζεις περισσότερο, λέω εγώ.
    Ε εντάξει στις μικρές πολεις οι φήμες πάνε και έρχονται για όλους, μην αγχώνεσαι για αυτό, αν κάποιος θέλει να την πει τη βλακεία του θα την πει. Ούτε μην νιώθες ενοχές για το παρελθόν σου..

    Όντως το ότι εμπλεκες με αλήτες δειχνει αρκετά για την αυτοεκτίμησή σου. Από την άλλη ήθελες ίσως να ζήσεις την αδρεναλίνη σαν κοπέλα στα νιάτα της και τι πιο λογικό από την αδρεναλίνη που θα σου προσφέρει το “κακό αγόρι.
    Όπως και να έχει εφόσον σε επέλεξε,διατηρεί σχέση μαζί σου με όλες τις δυσκολίες μιας σχέσης εξ αποστάσεως τότε κυρία μου σε θεωρεί υπεραρκετή και στα μάτια του είσαι η τέλεια με όλα τα ελαττώματα σου. Είναι τελείως ανούσιο να προσποιηθείς κάτι άλλο εφόσον τον εαυτό σου έχει ερωτευτεί.

    Όσο για το τύλιγμα,δεν υπάρχουν τεχνικές τυλίγματος ούτε υπάρχει νόημα σε κάτι τέτοιο. Αν του κάνεις και σου κάνει από μονο του α πάει το πράγμα. Μην πνίγεσαι στους φόβους σου, Όλα πάνε τέλεια απλά αποδέξου το και απολαυσε το πια!

  10. Εχεις πλακα Αθανασια!Μην ακους κανεναν κουκλα μου!Αφου ειναι ερωτευμενος μαζι σου βρε για αυτο ακριβως που εισαι,γιατι να αλλαξεις τοτε βρε?Ζησε το τωρα με το αγορι σου και αν ειναι γραφτο να γινει κατι παραπανω μεταξυ σας θα γινει απο μονο του,χωρις σπρωξιμο!Σε αγαπαει και σε θελει για αυτο που εισαι!Φιλακια!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More