Maria: “Είναι φυσιολογικό;”

Καλησπέρα.

Πριν από 3,5 βδομάδες έκανα σεξ για πρώτη φορά με το αγόρι μου. Κάναμε ασφαλές σεξ με προφυλακτικό και δεν συνέβη τίποτα απρόοπτο (σπάσιμο κλπ.). Παρ’ όλα αυτά η περίοδός μου έχει καθυστερήσει δέκα μέρες. Είναι φυσιολογικό; Μπορεί να επηρεαστεί η περίοδος από αυτό;

Maria


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Δεν μας την ηλικία σου, μα υποθέτω ότι θα είσαι κάτω των 19, οπότε ο κύκλος σου δεν έχει σταθεροποιηθεί. Υπάρχουν γυναίκες που ακόμα και μετά τα 20 έχουν καθυστερήσεις στον κύκλο τους επειδή δεν έχει σταθεροποιηθεί, συνήθως λόγω ορμονικής αστάθειας. Μην ανησυχείς, εφόσον πήρατε προφυλάξεις, όλα καλά πρέπει να είναι. Αν καθυστερήσει για δυο βδομάδες ακόμα, και πήγαινε σε γυναικολόγο. Μπορεί να είναι πολυκυστικές ωοθήκες ή κάτι τέτοιο, οπότε καλύτερα να το μάθεις νωρίτερα μήπως και κάνεις θεραπεία. No stress.

  2. Κούκλα μου, ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι κάνεις την ερώτηση στον πλέον ακατάλληλο χώρο. Σε συμβουλεύω να ηρεμήσεις και να κλείσεις πάραυτα ένα ραντεβού σε γυναικολόγο για προληπτικό έλεγχο. Εφόσον είσαι ενεργή σεξουαλικά έχεις έναν επιπλέον λόγο να το κάνεις.

  3. Σε φίλες μου έχει τύχει να αλλάξει ο κύκλος μετά από την πρώτη τους φορά. Αλλά, αγόρασε ένα τεστ εγκυμοσύνης από το φαρμακείο για να ηρεμήσεις.

    Και να ξέρεις, όσο το σκέφτεσαι και αγχώνεσαι, τόσο μπορεί να σου καθυστερεί η περίοδος από το άγχος. Κάνε το τεστ να βγεις από την αμφιβολία.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More