Για όσους αγαπούν το ρύζι και αποφεύγουν τα κρεατικά. Μια vegetarian συνταγή που όλοι θα αγαπήσουν. Αυτοσχεδίασε: πρόσθεσε εκτός από το μπρόκολο τα λαχανικά που αγαπάς πιο πολύ και ετοίμασε το ριζότο με την δική σου…υπογραφή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
-
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
-
450 γρ. μπρόκολο
-
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
2 αυγά
-
1/2 κουταλάκι αλάτι
-
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
-
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ πρόσθεσε 3 φλιτζάνια νερό. Αφού βράσει πρόσθεσε το ρύζι. Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε και άφησε το ρύζι να βράσει για 20 λεπτά.
-
Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σόταρε το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμένει τραγανό. Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια, ανακάτεψε και αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά.
-
Χτύπησε τα αυγά και ρίξτα στο βρασμένο ρύζι μαζί με το μπρόκολο. Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά μέχρι να ψηθεί το αυγό.
-
Σέρβιρε το πιάτο ζεστό ή κρύο.
Tip
Η αναλογία ρυζιού και νερού είναι πάντα 1 προς 2. Έτσι θα γνωρίζεις πως θα φτιάξεις το τέλειο σπειρωτό ριζότο χωρίς σούρωμα!ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ