Kορίτσια, ξέρω όλες φάγαμε λίγο παραπάνω το Πάσχα. Το γιορτινό τραπέζι είναι κάτι που εύκολα σε παρασύρει. Και όλες μας φυσικά υποσχεθήκαμε στον εαυτό μας να επανέλθουμε πράττοντας αναλόγως.
Οι σαλάτες είναι κάτι που σαφώς θα μπει στο μενού αυτής της εβδομάδας για το απαραίτητο detox. Κι επέλεξα μία που τα συστατικά της είναι ιδανικά… Βλέπεις ο σολομός προσφέρει απαραίτητα καλά λιπαρά οξέα Ω3 και Ω6 που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σου να λειτουργήσει καλύτερα. Άσε που το γκρέιπφρουτ είναι ο φυσικός σου τρόπος να νιώσεις πιο ανάλαφρη κι όχι φουσκωμένη και πρησμένη από το φαγητό του γιορτινού τραπεζιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά για 4 άτομα
- 4 μεγάλες φέτες καπνιστό σολωμό (ή 8 μικρές)
- 1 ραντίτσιο
- 2 ματσάκια ρόκα
- 2 γκρέιπφρουτ κόκκινα
- Την καρδιά (τα τρυφερά φύλλα) μιας πράσινης σαλάτας
- Για τη σως: 200γρ. γιαούρτι
- 1 κουταλιά της σούπας σπόρους παπαρούνας
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό πορτοκαλιού
- ½ κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Προετοιμασία
01Ανάμειξε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας και βάλτ’ την στο ψυγείο να κρυώσει καλά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
02Καθάρισε καλά τα λαχανικά και στέγνωσέ τα κάλά. Βάλε σε μεγάλη σαλατιέρα, το ραντίτσιο και στη συνέχεια τη ρόκα.
03Καθάρισε το γκρέιπφρουτ και με ένα κοφτερό, μικρό μαχαίρι αφαίρεσε από έξω την άσπρη μεμβράνη που μπορεί να δώσει πίκρα στο πιάτο σου. Πρόσθεσε τις φετούλες πάνω από τη σαλάτα σου
04Τέλος πάνω από τη σαλάτα τοποθέτησε τις φέτες σολωμού. Περίχυσε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σέρβιρε αμέσως
Tip
Η σαλάτα αυτή τρώγεται κρύα, ενώ μπορείς να προσθέσεις όποιο σαλατικό σου αρέσει περισσότερο
Kαλή σας όρεξη!
Φιλάκια,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ