Νόστιμη, βελουτέ, με υφή που σαγηνεύει και γεύση που δεν αφήνει κανέναν ουρανίσκο ασυγκίνητο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (για το σοτάρισμα)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
- 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 8 φλιτζάνια μπρόκολο
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- Πιπέρι μαύρο (σε μύλο) για ακόμα περισσότερη γεύση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι, λιώνεις τις δύο κουταλιές βούτυρο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σέλινο.
- Μόλις μαλακώσουν, προσθέτεις το μπρόκολο και περιχύνεις με το ζωμό κοτόπουλου. Σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά για δέκα λεπτά.
- Σε ένα μπλέντερ, ρίχνεις το μείγμα αρχικά μέχρι τη μέση και αρχίσεις με απαλές κινήσεις να ανακατεύεις μέχρι να πάρει την υφή πουρέ.
- Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα λιώνεις αρχικά τις τρεις κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέτεις το γάλα και το αλεύρι.
- Ανακατεύεις συνέχεια μέχρι να πήξει και προσθέτεις τη σούπα.
- Ανακατεύεις το τελικό μείγμα με μία ξύλινη κουτάλα.
- Απολαμβάνεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ