Ρολάκια κανέλας

2 ώρες και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
16
Mερίδες
Δύσκολη
Βαθμός δυσκολίας

Γλυκά, νόστιμα και άκρως γευστικά!

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζάνι με νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 συσκευασία μείγμα βανίλιας σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 συσκευασία ξερή μαγιά
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 4 κουτ. της σούπας κανέλα
  • 1 συσκευασία τυρί σε μορφή κρέμας
  • 1/4 φλιτζάνια βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη για γλυκά
  • 1 1/2 εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού γάλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μίξερ χειρός ή πολυμηχάνημα, αναμειγνύεις το 1/4 βουτύρου, το αβγό, το γάλα, τη βανίλια, το αλάτι, το αλεύρι και τη μαγιά. Αφήνεις το μηχάνημα να δουλέψει, μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
  • Αλευρώνεις μία επιφάνεια, απλώνεις τη ζύμη και αρχίζεις να την ανοίγεις με έναν πλάστη. Για διευκόλυνση, βάλε στον πλάστη το 1/2 του βουτύρου.
  • Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις την καστανή ζάχαρη, την κανέλα. Περιχύνεις το μείγμα αυτό στη ζύμη.
  • Βουτυρώνεις ένα μεγάλο ταψί, απλώνεις τη ζύμη και την κόβεις σε 16 κομμάτια.
  • Αφήνεις τη ζύμη στην άκρη για περίπου 45 λεπτά.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Ψήνεις στη θερμοκρασία αυτή για 15 – 20 λεπτά.
  • Παράλληλα, χτυπάς την κρέμα τυριού, το 1/4 φλιτζάνι βουτύρου, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα.
  • Βγάζεις τη ζύμη από το φούρνο και την περιχύνεις με το παραπάνω μείγμα.
  • Τα αφήνεις για 5 λεπτά.
  • Τα τοποθετείς σε οριζόντια θέση, διπλώνεις και απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164