Γλυκά, νόστιμα και άκρως γευστικά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 φλιτζάνι με νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
- 1/2 συσκευασία μείγμα βανίλιας σε σκόνη
- 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
- 1 αβγό
- 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 4 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 συσκευασία ξερή μαγιά
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 4 κουτ. της σούπας κανέλα
- 1 συσκευασία τυρί σε μορφή κρέμας
- 1/4 φλιτζάνια βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη για γλυκά
- 1 1/2 εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού γάλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μίξερ χειρός ή πολυμηχάνημα, αναμειγνύεις το 1/4 βουτύρου, το αβγό, το γάλα, τη βανίλια, το αλάτι, το αλεύρι και τη μαγιά. Αφήνεις το μηχάνημα να δουλέψει, μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
- Αλευρώνεις μία επιφάνεια, απλώνεις τη ζύμη και αρχίζεις να την ανοίγεις με έναν πλάστη. Για διευκόλυνση, βάλε στον πλάστη το 1/2 του βουτύρου.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις την καστανή ζάχαρη, την κανέλα. Περιχύνεις το μείγμα αυτό στη ζύμη.
- Βουτυρώνεις ένα μεγάλο ταψί, απλώνεις τη ζύμη και την κόβεις σε 16 κομμάτια.
- Αφήνεις τη ζύμη στην άκρη για περίπου 45 λεπτά.
- Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Ψήνεις στη θερμοκρασία αυτή για 15 – 20 λεπτά.
- Παράλληλα, χτυπάς την κρέμα τυριού, το 1/4 φλιτζάνι βουτύρου, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα.
- Βγάζεις τη ζύμη από το φούρνο και την περιχύνεις με το παραπάνω μείγμα.
- Τα αφήνεις για 5 λεπτά.
- Τα τοποθετείς σε οριζόντια θέση, διπλώνεις και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ