Σπιτικό τζατζίκι

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Εύκολο, γρήγορο και λαχταριστό. Το συνοδευτικό που ζητά το κρέας και ο ουρανίσκος σου.

Συστατικά

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 2 – 4 σκελίδες σκόρδου
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 1 κουτ. της σούπας ξύδι
  • 5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • Άνηθο και δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι, για γεύση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, πλένεις με άφθονο νερό το αγγούρι και το ξεφλουδίζεις. Το αφήνεις για λίγα λεπτά στην άκρη, ώστε να αρχίσει να μαραίνεται.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το αγγούρι, το γιαούρτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο και μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύεις με ένα κουτάλι. Όσο ανακατεύεις, προσθέτεις σιγά – σιγά το υπόλοιπο σκορδάκι.
  • Το σκεπάζεις πολύ καλά με μία μεμβράνη και το τοποθετείς στο ψυγείο.
  • Ψήνεις τα κρεατικά σου και τα δροσίζεις με το τζατζίκι σου.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164