Τελικά, το καλύτερο γλυκό θα το φτιάξεις, όσο μένεις στο σπίτι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 κουτ. της σούπας βούτυρο, ανάλατο
- 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη
- 6 μεγάλα αβγά, στα οποία ξεχωρίζεις κρόκους και ασπράδια
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- σαντιγί, για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά μία φόρμα κέικ.
- Σε ένα μικρό μπολάκι, αναμειγνύεις τη σοκολάτα και το βούτυρο. Το τοποθετείς στο φούρνο μικροκυμάτων και το αφήνεις να λιώσει. Προσθέτεις τους κρόκους των αβγών και χτυπάς ελαφρά.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπάς τα ασπράδια από τα αβγά. Σταδιακά, προσθέτεις την καστανή ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή κρέμας.
- Αναμειγνύεις τα δύο μείγματα σε ένα μπολ.
- Περιχύνεις το ενωμένο μείγμα στη φόρμα κέικ και το αφήνεις να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο για 40 – 45 λεπτά.
- Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το κόβεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ