Συνταγή για σπιτικά κρουασάν βουτύρου

2 ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να τα φτιάξεις μόνη σου;

Συστατικά

  • 1 κομμάτι μαγιά μπύρας (13 γρ ξερή μπύρα)
  • 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 500 γρ βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 3 3/4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνεις, φορώντας πρώτα τα γάντια σου. Αν η ζύμη είναι κάπως στεγνή, τότε πρόσθεσε λίγο γάλα. Αν πάλι είναι παραπάνω μαλακιά, τότε συμπλήρωσε λίγο αλεύρι
  • Βάλε το μπολ στο ψυγείο και άσε τη ζύμη να ξεκουραστεί όλο το βράδυ
  • Το επόμενο πρωί, χτυπάς το βούτυρο με 2 κουτ. της σούπας αλεύρι, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  • Τυλίγεις τη ζύμη με μια μεμβράνη και την χτυπάς στον πάγκο της κουζίνας, μέχρι να “ελευθερωθεί” από τον αέρα.
  • Ανοίγεις ένα παραλληλόγραμμο και αλείφεις 3/4 της επιφάνειάς τους με το μείγμα του βουτύρου.
  • Φέρνεις τη μία άκρη στη μέση και επανάλαβε το ίδιο με την άλλη άκρη. Διπλώνεις τη ζύμη στα τρία.
  • Βάζεις πάλι τη ζύμη στο ψυγείο, αφού την τυλίξεις με διάφανη μεμβράνη και την αφήνεις ξανά για για 2 ώρες.
  • Παίρνεις τη ζύμη, την ανοίγεις και κόβεις σε τρίγωνα, τα οποία στη συνέχεια τυλίγεις σε κρουασάν.
  • Ψήνεις στους 180 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.
  • Απολαμβάνεις με τον καφέ σου ή οποιαδήποτε στιγμή θέλεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164