Συνταγή: Ψητές γλυκοπατάτες με γιαούρτι

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Έτοιμες σε 40 λεπτά και πεντανόστιμες!

Συστατικά

  • 3 μέτριες γλυκοπατάτες
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 100 γρ. γιαούρτι, με χαμηλά λιπαρά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθετείς τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Κόβεις τις γλυκοπατάτες μαζί με το φλοιό τους σε οριζόντια κομμάτια και τα τοποθετείς σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτεις το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι στις γλυκοπατάτες και ανακατεύεις πολύ καλά.
  • Απλώνεις τις πατάτες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, τις γυρίζεις στην άλλη πλευρά και συνέχισε το ψήσιμο για άλλο περίπου 10 λεπτά.
  • Βγάζεις το ταψί από το φούρνο, πασπαλίζεις τις γλυκοπατάτες με το λιωμένο σκόρδο και το τριμμένο τυρί και ανακατεύεις όλα τα υλικά.
  • Ψήνεις στο φούρνο για δύο ακόμα λεπτά.
  • Σερβίρεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο γιαούρτι.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164