Έτοιμες σε 40 λεπτά και πεντανόστιμες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 μέτριες γλυκοπατάτες
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 100 γρ. γιαούρτι, με χαμηλά λιπαρά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθετείς τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Κόβεις τις γλυκοπατάτες μαζί με το φλοιό τους σε οριζόντια κομμάτια και τα τοποθετείς σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτεις το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι στις γλυκοπατάτες και ανακατεύεις πολύ καλά.
- Απλώνεις τις πατάτες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, τις γυρίζεις στην άλλη πλευρά και συνέχισε το ψήσιμο για άλλο περίπου 10 λεπτά.
- Βγάζεις το ταψί από το φούρνο, πασπαλίζεις τις γλυκοπατάτες με το λιωμένο σκόρδο και το τριμμένο τυρί και ανακατεύεις όλα τα υλικά.
- Ψήνεις στο φούρνο για δύο ακόμα λεπτά.
- Σερβίρεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο γιαούρτι.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ