Η Δέσποινα Βανδή, εκτός από άριστα στην πίστα και το θεατρικό σανίδι, παίρνει και άριστα στην κουζίνα. Η αγαπημένη τραγουδίστρια μαγειρεύει υπέροχα -το λένε όλοι οι φίλοι της- και συχνά πυκνά μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους στα social media κάποιες από τις συνταγές της.
Αυτό το διάστημα που στις επαγγελματικές υποχρεώσεις της έχει μπει μια παύση λόγω κορονοϊού, δεν είναι λίγες οι φορές που η αγαπημένη τραγουδίστρια έχει φορέσει την ποδιά της και έχει μπει στην κουζίνα κουζίνα της για να φτιάξει πεντανόστιμα φαγητά και λαχταριστά γλυκά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ως σωστή νοικοκυρά, μάλιστα, η Δέσποινα Βανδή τηρεί με πίστη και ευλάβεια όλες τις παραδόσεις, θέλοντας να μεταφέρει στα παιδιά της -και κυρίως στην κόρη της- όσα της έχει μάθει κι εκείνη από την μητέρα της. Έτσι, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να μην μπει στην κουζίνα της και, ενόψει του Πάσχα, να ετοιμάσει τα καθιερωμένα, πλέον, Πασχαλινά τσουρέκια της, για τα οποία φημίζεται όλα αυτά τα χρόνια.
Ως λάτρης του Instagram, η κριτής του J2US στο Open δημοσίευσε στο προφίλ της ένα βίντεο από την προετοιμασία των τσουρεκιών, ενώ μετά το ψήσιμο τα έδειξε με περηφάνια στους followers της και τους έδωσε την “μυστική” συνταγή της.
Δες τις αναρτήσεις της:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Despina Vandi (@desp1navandi) στις
Διάβασε αναλυτικά την συνταγή:
Λοιπόν! Θα χρειαστείτε:
6 αυγά
180 γρ μαγιά νωπή
2 1/2 κ. αλεύρι
300 γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
750γρ ζάχαρη
600 γρ γάλα
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλε
1κγ μαστίχα
ξύσμα από 1 πορτοκαλι
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Σε πρώτη φάση φτιάχνετε το προζύμι
Σε 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό λιώνετε τη μαγιά και προσθέτετε το μισό κιλό από το αλεύρι σας!
Ζυμώνετε,σκεπάζετε το μείγμα με βρεγμένη πετσέτα και το τυλίγετε με κουβέρτα σε ζεστό μέρος και το αφήνετε 1 ώρα η και λίγο λιγότερο!
Στη συνέχεια λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη!
Ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη όλη και ανακατεύετε!
Όταν θα είναι χλιαρό το γάλα με τη ζάχαρη θα προσθέσετε τα αυγά μέσα στο ίδιο κατσαρολάκι και θα τα ανακατέψετε!
Οπότε έχετε 2 κατσαρολάκια μέχρι εδώ!
Ένα με το βούτυρο και ένα με τη ζαχαρη το γάλα και τα αυγά!
Να θυμάστε ότι για να χρησιμοποιήσετε τα υγρά σας υλικά πρέπει να είναι χλιαρά!
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε τα 2 κιλά αλεύρι και ρίχνετε το ξύσμα το αλάτι το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα τα οποία πριν τα χτυπάτε στο γουδί με γουδοχέρι για να γίνουν σκόνη!
Ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση και αδειάζετε εκεί το προζύμι σας!
Ρίχνετε το μείγμα με το γάλα και αρχίζετε να ζυμώνετε!
Σταδιακά και το λιωμένο βούτυρο!
Θα μοσχομυρίσει η κουζίνα σας!
Σκεπάζετε τη λεκάνη πάλι με βρεγμένη πετσέτα και τυλίγετε με κουβέρτα για άλλη μια ώρα!
Η ζύμη σας θα γίνει τουλάχιστον διπλάσια!
Στη συνέχεια κόβετε κάνετε πλεξούδες και δίνετε σχήμα στα τσουρέκια σας τα οποία τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα!Να έχουν μια απόσταση μεταξύ τους!
Αλείφετε με αυγό χτυπημένο τα τσουρέκια σας και τα ψήνετε για 25’ στους 170!
Δε θα το πιστεύετε!!!
Μαγιά ζητήστε από το φούρνο της γειτονιάς σας γιατί είναι δυσεύρετη!
Καλή επιτυχία παιδιά και καλή Ανάσταση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ