Μπορεί να τα έχεις συνηθίσει με γεύση γλυκιά, όμως, και η αλμυρή εκδοχή τους θα ευχαριστήσουν τον ουρανίσκο σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
- 2 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
- 1/2 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 6 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί, τριμμένο (της επιλογής σου)
- 3 κουτ. της σούπας άνηθος
- 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για γεύση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και λαδώνεις ελαφρά μία φόρμα για δώδεκα muffins.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις τους δύο τύπους αλευριών, τη σόδα μαγειρέματος και το baking powder. Προσθέτεις το σκόρδο και το αλάτι και συνεχίζεις να ανακατεύεις, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολάκι, χτυπάς τα αυγά με το γάλα και 4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο.
- Αναμειγνύεις τα δύο μείγματα στο ίδιο μπολ και ανακατεύεις πολύ καλά και προσεκτικά με μία ξύλινη κουτάλα.
- Μέσα στο μείγμα, προσθέτεις το τριμμένο κίτρινο τυρί, τον άνηθο και το ζαμπόν, το οποίο πρώτα έχεις κόψει σε μικρά κομματάκια ή κυβάκια.
- Μοιράζεις το μείγμα στις θήκες για muffins και από πάνω πασπαλίζεις με λίγο ακόμη τριμμένο τυρί, για γεύση. Τρίβεις το πιπέρι και όποιο άλλο μπαχαρικό σου αρέσει.
- Πάνω από κάθε muffin, τοποθετείς το 1/4 κουτ. του γλυκού λιωμένο βούτυρο.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25 λεπτά.
- Αφαιρείς τα muffins από τις φόρμες και τα αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ