Συνταγή για σπιτικά ντόνατς

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Θα χρειαστείς λίγα υλικά και πολλή όρεξη!

Συστατικά

  • 120 ml γάλα
  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. της σούπας ηλιέλαιο
  • Ένα λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • Άχνη ζάχαρη, για το πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, αφήνεις το βούτυρο και το γάλα να λιώσουν. Προσθέτεις το λάδι και ανακατεύεις.
  • Μόλις ενοποιηθούν, απομακρύνεις από τη φωτιά και αφήνεις στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις, με ένα πιρούνι, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Κάνεις μία τρύπα στο κέντρο και ρίχνεις το γάλα.
  • Συνεχίζεις να ανακατεύεις, μέχρι να δημιουργηθεί μία κολλώδης και σφιχτή ζύμη.
  • Φορώντας τα γάντια σου, αρχίζεις να πλάθεις μικρές μπαλίτσες, σε κάθε μία από τις οποίες ανοίγεις στο κέντρο μία τρύπα.
  • Προθερμαίνεις το τηγάνι με το ηλιέλαιο και βουτάς τα ντόνατς, για να ψηθούν 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Βάζεις τα ντόνατς να στραγγίσουν σε μία πιατέλα με χαρτί κουζίνας.
  • Πασπαλίζεις με ζάχαρη και απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164