Θα χρειαστείς λίγα υλικά και πολλή όρεξη!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 120 ml γάλα
- 50 γρ. μαργαρίνη
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. της σούπας ηλιέλαιο
- Ένα λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- Άχνη ζάχαρη, για το πασπάλισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, αφήνεις το βούτυρο και το γάλα να λιώσουν. Προσθέτεις το λάδι και ανακατεύεις.
- Μόλις ενοποιηθούν, απομακρύνεις από τη φωτιά και αφήνεις στην άκρη.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύεις, με ένα πιρούνι, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Κάνεις μία τρύπα στο κέντρο και ρίχνεις το γάλα.
- Συνεχίζεις να ανακατεύεις, μέχρι να δημιουργηθεί μία κολλώδης και σφιχτή ζύμη.
- Φορώντας τα γάντια σου, αρχίζεις να πλάθεις μικρές μπαλίτσες, σε κάθε μία από τις οποίες ανοίγεις στο κέντρο μία τρύπα.
- Προθερμαίνεις το τηγάνι με το ηλιέλαιο και βουτάς τα ντόνατς, για να ψηθούν 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βάζεις τα ντόνατς να στραγγίσουν σε μία πιατέλα με χαρτί κουζίνας.
- Πασπαλίζεις με ζάχαρη και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ