Μία υγιεινή παραλλαγή του αγαπημένου σου φαγητού που θα σε δροσίσει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
- 4 κουτ. της σούπας βρώμη, λιωμένη
- 3 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
- 1/2 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο
- 2 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη
- 2 κουτ. της σούπας φρέσκος άνηθος
- (για της σος γιαουρτιού): 1 κεσεδάκι γιαούρτι, με χαμηλά λιπαρά
- Αλάτι και πιπέρι
- Σκόρδο, φρεσκοτριμμένο
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις όλα τα υλικά (φυσικά, έχεις ξεπαγώσει σωστά τον κιμά), εκτός από το σκόρδο και το γιαούρτι.
- Φοράς, τα γαντάκια σου και αρχίζεις να πλάθεις μικρές μπαλίτσες, με ομοιόμορφο σχήμα.
- Μόλις τα ζυμώσεις, τα τοποθετείς σε ένα ταψί με ελαφρά ραντισμένη λαδόκολλα.
- Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Παράλληλα, αναμειγνύεις το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι.
- Απολαμβάνεις, βουτώντας το νόστιμο κεφτεδάκι σου στη σος γιαουρτιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ