Μία εναλλακτική συνταγή για ιδιαίτερο και λαχταριστό κοτόπουλο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
- 1/2 φλιτζάνι ανανά, σε κυβάκια
- 2 πιπεριές, μία κόκκινη και μία πράσινη
- 1 πιπεριά τσίλι
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/2 κουτ. του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- 1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 1/4 του φλιτζανιού χυμό μήλου
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. της σούπας ξίδι
- 1/3 του φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
- 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι μπαζμάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, κόβεις το κοτόπουλο σε μερίδες.
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις το κοτόπουλο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτεις τις πιπεριές και τον ανανά, μέχρι να μαραθούν.
- Αφαιρείς το κοτόπουλο, κρατώντας τα υπόλοιπα συστατικά στο τηγάνι. Σταδιακά, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά με μία ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτεις λίγο νεράκι και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει.
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και την αφήνεις στο μάτι για περίπου 10 λεπτά, ώστε να δέσει.
- Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα με νερό βράζεις το ρύζι.
- Σερβίρεις το κοτόπουλο με το ρύζι και περιχύνεις με τη γλυκόξινη σάλτσα.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ