Πώς θα κρατήσεις τον καλοκαιρινό καρπό στο μενού σου για περισσότερο καιρό; Καν’τον μαρμελάδα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό φρέσκα βερίκοκα
- 700 γρ. ζάχαρη
- 200 ml νερό
- 30 ml χυμό λεμονιού
- 2 βανίλιες ή 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα, αναμειγνύεις τα βερίκοκα με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Αρχίζεις να βράζεις, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει πάνω στα φρούτα σου, περίπου 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Τοποθετείς την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, ρίχνεις τα βερίκοκα μαζί με το νερό. Προσθέτεις τις δύο βανίλιες και χαμηλώνεις τη φωτιά περίπου στο μισό.
- Μετά από 5 λεπτά, προσθέτεις τη ζάχαρη και αρχίζεις να ανακατεύεις, για να μην κολλήσει στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Αφήνεις να βράσει για περίπου 35 λεπτά. Απομακρύνεις από το μάτι και αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου..
- Αφαιρείς από την κατσαρόλα, προσθέτεις το χυμό λεμονιού και ανακατεύεις πολύ καλά.
- Τοποθετείς τη μαρμελάδα σε βαζάκια.
- Παράλληλα, προετοιμάζεις τα γυάλινα βαζάκια σου, ελέγχοντας αν είναι όλα καθαρισμένα σωστά.
- Σερβίρεις και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ