Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι μία σούπα δε χωράει στο μενού σου;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες, καθαρισμένες και κομμένες
- 1/2 αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες.
- 1/2 φλιτζανιού κόκκινη (όχι καυτερή) πιπεριά
- 1/4 φλιτζανιού κρεμμύδι, λιωμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. του γλυκού κύμινο
- 1 σκελίδα ρίγανη
- 1 σκελίδα μαύρο πιπέρι (για γεύση)
- 470 ml ντοματοπολτός
- 1/4 φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Χυμός από ένα lime
- 1 κουτ. της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 2 κουτ. της σούπας βασιλικός
- αλάτι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπλέντερ, αναμειγνύεις όλα σου τα συστατικά εκτός από τον ντοματοπολτό και τα ελαιόλαδα. Χτυπάς σε μέτρια ένταση, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αδειάζεις το παραπάνω μείγμα και στο ίδιο μπλέντερ, τοποθετείς τον ντοματοπολτό, το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο και το χυμό από lime. Χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μόλις “δέσει” το μείγμα σου, αρχίζεις και προσθέτεις σταδιακά το πρώτο μείγμα που είχες χτυπήσει. Κρατάς την μέτρια ένταση και σιγά – σιγά αυξάνεις την ποσότητα που ρίχνεις.
- Μόλις αποκτήσει βελούδινη υφή, αδειάζεις το μείγμα σε ένα πολύ μεγάλο μπολ, το οποίο σκεπάζεις με μεμβράνη και τοποθετείς στο ψυγείο, για να κρυώσει, περίπου για δύο ώρες.
- Απολαμβάνεις, όσο είναι δροσερή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ