Είναι πεντανόστιμη, δροσερή και χρειάζεται μόλις 30 λεπτά από το χρόνο σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. της σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 συσκευασία ζυμαρικά, της επιλογής σου
- μερικά φύλλα βασιλικού
- αλάτι και μαύρο πιπέρι (για γεύση)
- (για τη σάλτσα πέστο): 4 φλιτζάνια βασιλικός
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 φλιτζάνι ξηροί καρποί
- 1 1/2 φλιτζάνι τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο
- 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά ακολουθώντας τα υλικά της συσκευασίας.
- Παράλληλα, αρχίζεις να ετοιμάζεις τη σπιτική σάλτσα πέστο.
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς το βασιλικό και το σκόρδο σε μέτρια ένταση για περίπου 45 δευτερόλεπτα. Σταδιακά, προσθέτεις τους ξηρούς καρπούς και το τυρί Παρμεζάνα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Ολοκληρώνεις με το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνεις.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύεις την σάλτσα πέστο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα για περίπου 5 – 7 λεπτά.
- Απλώνεις τα ζυμαρικά σε ένα ξύλινο πιάτο, περιχύνεις την τελική σάλτσα πέστο με λίγο τυρί τριμμένο και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ