“Έκανα πρόταση γάμου στη γυναίκα μου σε μια ανάβαση στην Πάρνηθα. Καθώς έβρεχε, γονάτισα και…”

Ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, έπειτα από μακρά θητεία ως περιφερειακός διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης και γενικός διευθυντής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κύπρου και Μάλτας της Google, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του εξωκοινοβουλευτικού υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποδεχόμενος την πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά» και τη Σάσα Σταμάτη, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σύζυγό του, τον πρωτότυπο τρόπο που της έκανε πρόταση γάμου, αλλά και τη σχέση που έχει με τις δύο κόρες του.

Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα:

Με τη γυναίκα σας, την Κατερίνα, πώς γνωριστήκατε;

Εχω πάθος για τον αθλητισμό. Λατρεύω το μπάσκετ, μου αρέσει το τένις, το κολύμπι αλλά και η γυμναστική με βάρη. Γνωριστήκαμε, λοιπόν, στο γυμναστήριο μέσω ενός κοινού φίλου. Ετσι ξεκινήσαμε να μιλάμε, να βγαίνουμε και στη συνέχεια αποφασίσαμε να ενώσουμε τις ζωές μας.

Η πρόταση γάμου πώς έγινε;

Ένα άλλο πάθος με το οποίο έχω ασχοληθεί πολύ αφορά οτιδήποτε έχει να κάνει με το βουνό, όπως το σκι, η αναρρίχηση και η ορειβασία. Έχω ταξιδέψει για να κάνω ορειβασία στο Νεπάλ, στην Τανζανία, όπου ανέβηκα στο Κιλιμάντζαρο, ενώ έχω ανέβει και πολλές κορυφές στην Αμερική και στον Καναδά. Η πρόταση γάμου, λοιπόν, έγινε σε μια ανάβαση στην Πάρνηθα. Έχοντας ανέβει το βουνό με τα πόδια, αντί να πάρουμε το τελεφερίκ, φτάσαμε μέσω ενός μονοπατιού σε ένα ξέφωτο λίγο πριν από το καταφύγιο. Εκεί, στο τέλος της διαδρομής και καθώς έβρεχε, της έκανα την πρόταση γάμου, λέγοντάς της πως «όπως αυτή η διαδρομή είναι πολύ όμορφη, είναι ταυτόχρονα και δύσκολη. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να βοηθά ο ένας τον άλλον για να προχωρήσει, στιγμές που κάποιος από τους δύο θα πρέπει να ηγηθεί και σε άλλες να ακολουθήσει. Κάπως έτσι είναι και η ζωή και τη διαδρομή της ζωής μας θα ήθελα να τη διανύσουμε μαζί».

Γονατίσατε;

Ναι, εκεί στο ξέφωτο. Της είπα πως έχω κουραστεί και πως θέλω να κάνουμε ένα διάλειμμα. Εκεί της είπα τα παραπάνω και της έδωσα το δαχτυλίδι.

Πώς είναι οι σχέσεις σας με τις δύο κόρες σας;

Η Ζωή είναι επτά ετών και η Μάγια δυόμισι. Εγώ, όπως καταλαβαίνεις, κοριτσομπαμπάς, τις λατρεύω και μπορώ να σου πω ότι με λατρεύουν και αυτές. Δεν ξέρω πώς θα είναι η σχέση μας μεγαλώνοντας, αλλά προσπαθώ να περνώ πολύ χρόνο μαζί τους, παρά το πιεστικό μου πρόγραμμα. Νιώθω ότι είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να βλέπουν τους γονείς και να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164