Καλοκαίρι χωρίς παγωτό; E, όχι! Αυτό δεν γίνεται. Ειδικά, για το μικρό σου που περιμένει πως και πως τη στιγμή που θα ολοκληρώσετε το κυρίως γεύμα (καμία φορά στο ζητάει από το πρώτο λεπτό που έχει ξυπνήσει) για να απολαύσει το πιο δροσιστικό γλύκισμα του καλοκαιριού. Πολύχρωμο, γλυκό, με πολλές γεύσεις και ακόμα περισσότερα αρώματα. Το παγωτό έχει τον τρόπο να κάνει την καρδιά (και το στομάχι) του παιδιού σου να φτερουγίζει. Τώρα, έχεις και εσύ τα βήματα, για να το φτιάξεις μαζί του. Λίγος χρόνος, ελάχιστα βήματα και καμία παγωτομηχανή. Let’s make it!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παγωτό Σοκολάτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά (για 4 άτομα):
- 3/4 φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. της σούπας κακάο σε σκόνη
- 3 κρόκοι αυγών, πολύ καλά χτυπημένοι
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, αναμειγνύεις τη ζάχαρη, το γάλα, το αλάτι και το κακάο.
- Ανακατεύεις συχνά σε μέτρια ένταση. Αφήνεις τα συστατικά σου να τσιγαριστούν και να λιώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετείς στη βάση τους κρόκους αυγών και αφήνεις το παιδί σου ρίξει σιγά σιγά το 1/2 του μείγματος από την κατσαρόλα.
- Τοποθετείς το υπόλοιπο μείγμα ξανά στο μάτι της κουζίνας για 2-3 λεπτά σε μέτρια ένταση.
- Προσθέτεις μαζί με το παιδί στο μπολ τα κομμάτια σοκολάτας και περιχύνεις με το καυτό μείγμα. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι βράζεις την κρέμα γάλακτος και την περιχύνεις. Ανακατεύεις.
- Καλύπτεις με μία μεμβράνη και αφήνεις το παγωτό στην κατάψυξη για περίπου 3 – 3,5 ώρες.
Παγωτό φράουλα
Υλικά (για 4 άτομα):
- 450 γρ. φράουλες
- 1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Αρχικά, σε ένα μπλέντερ χτυπάς τις φράουλες και μόλις παρατηρήσεις ότι λιώνουν προσθέτεις σιγά – σιγά το γιαούρτι. Ολοκληρώνεις με το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάς μαζί με το παιδί σου, μέχρι το μείγμα να “δέσει”.
- Μεταφέρεις μαζί με το μικρό σου το μείγμα σε ένα μπολ, το οποίο σκεπάζεις με μία μεμβράνη και το αφήνεις στην κατάψυξη για 3,5 ώρες.
Παγωτό καρπούζι
Υλικά (για 4 άτομα):
- 3 1/2 φλιτζάνια καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
- 2 κουτ. της σούπας χυμό lime
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1/4 φλιτζανιού νερό
Εκτέλεση:
- Αρχικά, αναθέτεις στο μικρό σου και μαζί καθαρίζετε το καρπούζι από τα κουκούτσια του. Τοποθετείτε το καρπούζι σε ένα μπλέντερ και ρίχνοντας σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε.
- Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζεις με μία μεμβράνη και το αφήνεις στην κατάψυξη σου για 3 ώρες.
Παγωτό μπανάνα
Υλικά (για 4 άτομα):
- 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 3 μπανάνες, λιωμένες
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπλέντερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάς το γάλα και τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτεις τις μπανάνες σε ροδέλες και χτυπάς, για να δέσει το “μείγμα” σου.
- Σκεπάζεις με μία μεμβράνη (μπορεί εύκολα να το κάνει το παιδί σου) και τοποθετείς στην κατάψυξη για 3,5 ώρες.
Παγωτό ροδάκινο
Υλικά (για 4 άτομα):
- 3-4 μέτρια ροδάκινα, κομμένα στην μέση
- Χυμός ενός λεμονιού
- 1/4 φλιτζανιού πορτοκάλι
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
- Αρχικά, σε ένα μπλέντερ λιώνεις τα ροδάκινα και τα μεταφέρεις με τη βοήθεια του μικρού σου σε ένα μπολ.
- Προσθέτεις στο μπλέντερ το χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Χτυπάς, μέχρι να λιώσουν.
- Μεταφέρεις στο μπολ με το ροδάκινο το μείγμα από το μπλέντερ και ανακατεύεις, μέχρι να “δέσει”.
- Ρίχνεις το εκχύλισμα, σκεπάζεις με μία μεμβράνη και το αφήνεις στην κατάψυξη για τρεις ώρες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ