Ένα πλήρες και λαχταριστό γεύμα για όλη την οικογένεια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr καρότα
- 600 gr πατάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
- 5 μερίδες στήθος κοτόπουλο
- 1 λεμόνι
- 5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220°C.
- Κόβεις τα καρότα και τις πατάτες, λιώνεις το σκόρδο και αφαιρείς τα φύλλα του δενδρολίβανου από τα κλωνάρια τους και τα ρίχνεις όλα σε ένα ταψί.
- Ανακατεύεις τα υλικά καλά με λάδι και αλατοπίπερο.
- Αλείφεις το στήθος κοτόπουλο με λίγο λάδι και αλατοπίπερο και τοποθετείς το λεμόνι σε φέτες και το θυμάρι.
- Ψήνεις στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Ανακατεύεις καλά τα λαχανικά και με ένα κουτάλι ραντίζεις το κοτόπουλο με τους ζωμούς του φαγητού και το βάζεις ξανά στο φούρνο για ακόμη 30 λεπτά.
- Μόλις το στήθος κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αφαιρείς από το ταψί και αφήνεις τα λαχανικά να μαγειρευτούν για πέντε λεπτά ακόμη, ώστε να ξεροψηθούν.
- Σκεπάζεις τα κρεατικά σου με αλουμινόχαρτο και τα αφήνεις να κρυώσουν για 15 λεπτά πριν απολαύσεις το φαγητό σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ