Ο σολομός στα καλύτερα του. Φροντίζει για αυτό μία παραδοσιακή συνταγή από την Τοσκάνη!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 50 γρ. βούτυρο
- 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 80 ml λευκό κρασί
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 120 ml γάλα
- 150 γρ. ντοματίνια
- 3 φλιτζάνια σπανάκι
- 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κουτ. της σούπας κορν φλάουερ
- 1 κουτ. της σούπας μαϊντανός
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο και το αφήνεις να ζεσταθεί. Μόλις πάρει βράση, προσθέτεις τον σολομό, τον αλατοπιπερώνεις και τον τσιγαρίζεις για 6 λεπτά από κάθε πλευρά. Κλείνεις τη φωτιά και τοποθετείς τα φιλέτα σου σε ένα πιάτο, αφήνοντας τα στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνεις το βούτυρο, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Περιχύνεις το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτεις τα ντοματάκια για 2 περίπου λεπτά.
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και περιχύνεις την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας παράλληλα, για να “δέσει” το μείγμα σου.
- Από πάνω ρίχνεις το σπανάκι και την παρμεζάνα, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτεις το κορν φλάουερ και ανακατεύεις.
- Μετά από λίγο, προσθέτεις το κάθε φιλέτο σολομού στο τηγάνι και το βράζεις σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά.
- Σερβίρεις με άφθονο τυρί και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ