Πίσω στα θρανία: Τι δεν πρέπει να λείπει από το σακίδιο του παιδιού σου

Ντριν! Η πιο ιδιαίτερη σχολική περίοδος ξεκινάει μετά από ένα λίγο διαφορετικό καλοκαίρι. Σε μία περίπου εβδομάδα, τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία και αυτό ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει: σακίδιο διάλεξες; Αν ναι, γνωρίζεις τι πρέπει να βάλεις μέσα; Σνακ, βιβλία, μαρκαδόρους, τετράδια. Όχι δεν αναφέρομαι σε αυτά. Τα ξέρεις. Φέτος, όμως, καλό είναι να τοποθετήσεις με προσοχή και μερικά άλλα αντικείμενα που σίγουρα το μικρό σου χρειάζεται. Ποια είναι;

 

 

Μάσκα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, είναι υποχρεωτική τόσο για τα μικρότερα, όσο και τα μεγαλύτερα παιδιά. Στην περίπτωση που επιλέξεις πάνινη – για να έχει πάνω το σχέδιο που του αρέσει -, προτίμησε να του τοποθετήσεις σε μία κλειστή συσκευασία, όπως παραδείγματος χάρη ένα σακουλάκι, και μία δεύτερη. Γιατί, παιδί είναι και η πτώση της μάσκας στο έδαφος είναι πέρα από πιθανή και ανθυγιεινή. Αν πάλι, προτιμάει της μία χρήσεως, τότε ακολούθησε την ίδια τακτική και έχε καλού – κακού τοποθετήσει και μερικές ακόμα για κάθε ενδεχόμενο.

 

Μαντηλάκια. Πριν τα ρίξεις στο σακίδιο του, μην ξεχάσεις να του μάθεις πώς να καθαρίζει μόνο του το θρανίο του. Θα του πάρει μερικά λεπτά να το καταλάβει και λίγα – μόλις – δευτερόλεπτα, για να το πραγματοποιήσει.

 

Αντισηπτικό χεριών. Μπορεί στην τάξη να είναι φρόνιμο, όμως, στο διάλειμμα η συνάντηση με τους φίλους του είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Θέλουν να παίξουν και να περάσουν καλά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τοποθετήσεις ένα μικρό μπουκαλάκι στην μπροστινή τσέπη του σακιδίου, ώστε μόλις το κουδούνι χτυπήσει, τα χεράκια του να καθαρίσει.

 

Μικρή πετσέτα. Η πέμπτη ώρα ξεκινάει. Γυμναστική. Γιούπι! Τρέξιμο, μερικές ασκήσεις και παιχνίδι. Και λίγος ιδρώτας που δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνιση του – ειδικά, την περίοδο αυτή, που η θερμοκρασία είναι υψηλή-. Μήπως μία μικρή πετσέτα πρέπει να κάνει την εμφάνιση της και να πεταχτεί από την τσάντα; Voila!

 

Χαρτομάντιλα. Καθαρίζουν καλύτερα τα υπολείμματα από το κολατσιό και οτιδήποτε λεκέ μπορεί να προκύψει από εκείνο το συστατικό που θα ξεφύγει από το σάντουιτς του μικρού σου.

 

Χάνζαπλαστ και είδη πρώτης ανάγκης. Το φαρμακείο του σχολείου θα είναι εφοδιασμένο με τα απαραίτητα, αλλά, για να είσαι σίγουρη ότι το παιδάκι σου, αν γρατσουνιστεί από το ιδιαίτερα κοφτερό χαρτί των βιβλίων, να μπορεί με τη βοήθεια του δασκάλου του να επουλώσει την πληγή με ένα μικρό χάνζαπλαστ.

 

Κολατσιό. Δεν είναι τόσο λαχταριστό, όσο εκείνου του κυλικείου. Είναι, όμως, ο καλύτερος τρόπος, για να αποφύγεις το συνωστισμό που δημιουργεί η επιθυμία για φαγητό. Σκέψου έξυπνα! Κανένα μικρό παιδάκι δεν μπορεί να κρατήσει αποστάσεις, όσο το ζεστό φαγητό γαργαλάει τον ουρανίσκο του. Για αυτό, σπιτικό και υγιεινό φαγάκι. Ιδέες θα βρεις εδώ.

 

Παγουρίνο. Με δροσερό νερό. Γιατί, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου καλοκαίρι έχουμε. Αγαπημένα χρώματα και σχέδια σε ένα δροσιστικό μπουκάλι, αποφεύγοντας τα περιττά έξοδα και το πλαστικό προς το περιβάλλον.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164