Μία πεντανόστιμη παραλλαγή του αγαπημένου σου junk food που πρέπει να δοκιμάσεις – και να ετοιμάσεις – .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλου
- 1/2 του φλιτζανιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 του φλιτζανιού κόλιανδρος
- 1 αβοκάντο, ώριμο
- 1/2 καυτερή πιπεριά, λιωμένη
- 1 μεγάλο αβγό
- 1 κουτ. του γλυκού χυμός από lime
- 1/2 κουτ. του γλυκού ξύσμα lime
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 4 ψωμάκια για burger
- Μία ντομάτα, κομμένη σε φέτες
- λίγη μαγιονέζα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ, ανακατεύεις ανακατεύεις το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, την καυτερή πιπεριά, το αβοκάντο και τον χυμό από lime.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, προσθέτεις το ξύσμα από ένα lime, λίγο αλάτι και πιπέρι και το αβγό.
- Αναμειγνύεις τα δύο μείγματα και μαρινάρεις με τον τρόπο αυτό το φιλέτο σου.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, θωρακίζεις το κοτόπουλο σου, ψήνοντας το για 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
- Παράλληλα, φρυγανίζεις τα ψωμάκια σου σε μία τοστιέρα για δύο λεπτά.
- Απλώνεις τη μαγιονέζα, τοποθετείς το λάχανο, την ντομάτα, το αβοκάντο, στη μέση το φιλέτο κοτόπουλο και στη συνέχεια τα υλικά της βάσης με την αντίστροφη σειρά.
- Απολαμβάνεις, όσο είναι ζεστό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ