Ένα γευστικό πιάτο με ζυμαρικά που μπορείς να ετοιμάσεις σε 30 λεπτά και θα απολαύσει και ο ουρανίσκος σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. κλασικά ζυμαρικά
- 500 γρ. γλυκά κολοκύθα, βρασμένη
- 250 γρ. σπανάκι
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. γραβιέρα
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κουτ. του γλυκού κουρκουμά
- 1/2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, καθαρίζεις την κολοκύθα σου και την πολτοποιείς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετείς τον πουρέ κολοκύθας, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά σου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί, προσθέτεις το σκόρδο, την κολοκύθα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τον κουρκουμά.
- Μόλις περάσουν 3 λεπτά, προσθέτεις στο τηγάνι το τυρί κρέμα, τη γραβιέρα και το σπανάκι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ετοιμαστεί η υπέροχη σάλτα σου.
- Μόλις “δέσει”, περιχύνεις τη σάλτσα σου στα ζυμαρικά σου, τρίβεις λίγη παρμεζάνα και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ