Ένα υγιεινό και νόστιμο συνοδευτικό για το κυρίως ή για την φρυγανιά σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 250 γρ. αρακάς
- 1/4 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. του γλυκού δυόσμο
- 2 κουτ. του γλυκού χυμός λεμονιού
- λίγο πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βάζεις τον αρακά να βράσει, για περίπου 10 λεπτά. Μόλις βράσει απομακρύνεις από τη φωτιά και το αφήνεις στην άκρη, αλλά όχι περισσότερο από 2 λεπτά.
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς τον αρακά και τα υπόλοιπα υλικά σου μέχρι να αποκτήσουν ομογενοποιημένη υφή και να “δέσει” το μείγμα σου.
- Σερβίρεις με λίγο πιπεράκι ή μία σταγόνα ελαιόλαδο και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ