O αγαπημένος σου – και αρκετά εύκολος – συνδυασμός ζυμαρικών και τυριού αποχωρίζεται για λίγο την κατσαρόλα και διεκδικεί μία θέση στο… φούρνο σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία μακαρονάκι
- 1 αβγό
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 2 1/2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ, ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 175 βαθμούς C και ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο ένα βαθύ ταψί.
- Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις το μακαρονάκι για 5 λεπτά ακριβώς.
- Σε ένα μπολάκι, ανακατεύεις με έναν αναδευτήρα το αβγό και το γάλα. Προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο και το τυρί τσένταρ, το οποίο έχεις λιώσει προηγουμένως.
- Τοποθετείς το μακαρόνι σε ένα βαθύ ταψί και από πάνω περιχύνεις το υπόλοιπο μείγμα, αλατοπιπερώνεις και ψήνεις στο φούρνο για 45 περίπου λεπτά.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ