Δίκη Χρυσής Αυγής: Απόρριψη των ελαφρυντικών ζήτησε η εισαγγελέας

«Όχι» στην αναγνώριση ελαφρυντικού στην συντριπτική πλειοψηφία των καταδικασθέντων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είπε η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου.

Η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό στο σύνολο σχεδόν των κατηγορουμένων με μόνη εξαίρεση τρεις πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι έχουν έχουν καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε για τους πρώην βουλευτές Ευστάθιο Μπούκουρα, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, να τους αναγνωριστεί ένα επιμέρους ελαφρυντικό του προισχύοντος ποινικού κώδικα που αφορά τη μη καταδίκη τους για άλλο κακούργημα.

Για τους υπολοίπους καταδικασθέντες η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών. Η εισαγγελέας είπε: «Θα ήταν αντιφατικό από τη μια να αναγνωρίζουμε πως στρέφονται κατά του δημοκρατικού συνόλου πολιτεύματος και του κοινωνικού συνόλου και από την άλλη να τους χορηγούμε ελαφρυντικά».

Το δικαστήριο ξεκίνησε τη συνεδρίαση του στις 12:30.

Οι ποινές που προβλέπονται
Για τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά η αλληλουχία της σημερινής διαδικασίας θα κρίνει αν θα έρθει αντιμέτωπος με ισόβια ή με 15ετή κάθειρξη.

Αντίστοιχα, οι επτά ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αν θα έρθουν αντιμέτωποι με 15ετή κάθειρξη ή με πολύ μικρότερη ποινή καθώς αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά, οι προβλεπόμενες ποινές κυμαίνονται από 2 μέχρι 8 έτη κάθειρξης. Για τα μέλη της οργάνωσης, η αναγνώριση ελαφρυντικών μειώνει το πλαίσιο της ποινής των 5 έως 10 ετών σε 1 έως 5 έτη.

Η διαδικασία σήμερα εκτιμάται πως θα είναι πιο σύντομη όσον αφορά την αναγνώριση ελαφρυντικών, καθώς μετά την εισαγγελέα οι συνήγοροι έχουν δικαίωμα σύντομης δευτερολογίας. Το δικαστήριο, αφού συνεδριάσει, θα ανακοινώσει την απόφασή του για τα ελαφρυντικά, οπότε η διαδικασία θα περάσει στη φάση των ποινών.

Πηγή Νewsit.gr

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164