Τα καρότα, το φθινόπωρο, βρίσκονται στην καλύτερη τους φάση. Τι θα έλεγες να τα απολαύσεις σε μία λαχταριστή σουπίτσα;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κύβοι με ζωμό λαχανικών
- 50 γρ. βούτυρο πλήρες
- 50 γρ. τζίντζερ σε σκόνη
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.
- Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα, αφήνεις πρώτα το βούτυρο να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτεις τα σοταρισμένα λαχανικά.
- Προσθέτεις τα καρότα και τους κύβους λαχανικών.
- Ανακατεύεις τα υλικά σου με μία ξύλινη κουτάλα και μόλις λιώσουν, σβήνεις τη φωτιά.
- Τοποθετείς το ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα και σιγά – σιγά πολτοποιείς τα υλικά σου, αραιώνοντας με λίγο νερό, αν κρίνεις ότι είναι πολύ πηχτή. Προσθέτεις παράλληλα και το τζίντζερ.
- Ολοκληρώνεις με μία πρέζα αλάτι και λίγο πιπεράκι.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ