Το πιο δημοφιλές λαχανικό του φθινοπώρου πολτοποιείται πανεύκολα, συνδυάζεται με μυρωδικά και παίρνει τη μορφή ενός γευστικότατου χούμους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μικρή κολοκύθα (περίπου 500 γρ.)
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- Χυμός 1/2 λεμονιού
- 2 κουτ. της σούπας ταχίνι
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 400 γρ. ρεβίθια, έτοιμα σε κονσέρβα
- 1 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 κίτρινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, καθαρίζεις προσεκτικά την κολοκύθα σου, ξεκινώντας από την κορυφή. Την ανοίγεις, κόβοντας την στα δύο. Στη συνέχεια, αφαιρείς τους σπόρους και μεταφέρεις την ψίχα της σε ένα μπολάκι.
- Προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C. Τοποθετείς την κολοκύθα σου σε κομμάτια με λίγο σκόρδο και λάδι σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνεις για περίπου 40 λεπτά.
- Μόλις περάσει ο χρόνος ψησίματος, πολτοποιείς την κολοκύθα σου σε ένα μπλέντερ. Προσθέτεις τα ρεβίθια, το ταχίνι και το χυμό λεμονιού. Ρίχνεις λίγο αλατάκι και ομογενοποιείς το μείγμα σου.
- Μοιράζεις το χούμους σε μικρά μπολάκια, συνοδεύεις με τις πιπεριές και λίγες φρυγανιές και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ