Θυμίζουν cupcakes, όμως, είναι λαζάνια, γεμάτα από κόκκινη σάλτσα και λιωμένο τυρί. Yummy!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουτ. της σούπας βασιλικός ξηρός
- 1 κουτ. της σούπας μπούκοβο
- 2 1/2 φλιτζάνια ντοματοπελτέ
- 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα
- 1/4 του φλιτζανιού κεφαλοτύρι
- 24 ζυμαρικά, τύπου λαζάνια
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Λαδώνεις δώδεκα θήκες για muffins.
- Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και σοτάρεις για ένα ακόμη λεπτό.
- Προσθέτεις το αλάτι, το μπούκοβο, την ντομάτα και τον βασιλικό, σκεπάζεις με ένα καπάκι και σιγοβράζεις για 10 λεπτά.
- Σε μία δεύτερη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό, βράζεις τα λαζάνια για πέντε λεπτά ακριβώς.
- Τοποθετείς ένα λαζάνι στη βάση και περιμετρικά της κάθε φόρμας muffin και από πάνω προσθέτεις τη γέμιση μέχρι τη μέση.
- Προσθέτεις σε κάθε φόρμα το δεύτερο λαζάνι και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λεπτά.
- Απολαμβάνεις, όσο είναι ζεστά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ