Μία υπέροχη σουπίτσα που μπορείς να ετοιμάσεις πανεύκολα και να απολαύσεις ακόμα και κάτω από τα παπλώματα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 3 κουτ. της σούπας σκόρδο, λιωμένο
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. του γλυκού κρεμμύδι, σε σκόνη
- 3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
- 3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, χαμηλή σε λιπαρά
- 4 φλιτζάνια μπρόκολο, κομμένο σε κομμάτια
- 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, λιώνεις το βούτυρο και σοτάρεις το σκορδάκι σου για τρία λεπτά.
- Προσθέτεις στην κατσαρόλα τη σκόνη κρεμμυδιού και το αλεύρι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και αφήνεις το μείγμα σου για λίγα λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί.
- Σταδιακά, περιχύνεις το ζωμό και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας παράλληλα με προσοχή.
- Καθαρίζεις το μπρόκολο σου, το κόβεις σε πολύ μικρά κομμάτια και βράζεις για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει.
- Προσθέτεις την παρμεζάνα σου, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις με μία βαθιά κουτάλα.
- Μόλις γίνει λίγο πηχτή, απομακρύνεις από τη φωτιά και μοιράζεις σε μπολάκια.
- Απολαμβάνεις όσο είναι ζεστή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ