Συνταγή για εύκολο banana bread με κομματάκια σοκολάτας

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το πιο αγαπημένο κέικ, ανανεώνεται το φετινό χειμώνα, και γίνεται ακόμα πιο λαχταριστό!

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 1 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 3 ώριμες μπανάνες, λιωμένες
  • 1 κουτ. της σούπας γάλα
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια – μπουκίτσες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά μία φόρμα – κέικ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα μαγειρέματος και το αλάτι.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις τις μπανάνες, το γάλα και την κανέλα.
  • Σε ένα τρίτο μπολ, χτυπάς το βούτυρο και τη λευκή ζάχαρη. Μόλις ενοποιηθούν τα δύο αυτά υλικά, προσθέτεις σταδιακά τα αβγά. Ανακατεύεις απαλά.
  • Ενώνεις το παραπάνω μείγμα με εκείνο του μπολ με τις μπανάνες. Ανακατεύεις και σταδιακά προσθέτεις και το μείγμα του πρώτου μπολ.
  • Ομογενοποιείς το μείγμα σου, χρησιμοποιώντας μία σύγχρονη κουζινομηχανή.
  • Ρίχνεις τη σοκολάτα, αναμειγνύεις και μεταφέρεις το μείγμα σου στην φόρμα κέικ.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι το κέικ σου να φουσκώσει και να γίνει μαστιχωτό, για περίπου 40 λεπτά.
  • Το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164