H θρυλική streetwear μάρκα Supreme πωλήθηκε!

Η θρυλική μάρκα streetwear  Supreme, πωλήθηκε  για 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι  New York Times αναφέρουν ότι η μάρκα αγοράστηκε από την VF Corp, η οποία αναμένεται να αποκτήσει το 100% της εταιρείας .

Η Vf Corp ήδη έχει στην κατοχή της μεγάλα brand όπως : The North Face, Dickies και Vans. Ο ιδρυτής της Supreme, James Jebbia, καθώς και η ανώτερη ηγεσία θα παραμείνουν στην εταιρεία, η οποία αναμένεται να κερδίσει έσοδα μετά την ένταξη της στο VF Corp 500 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2022 μόνο.

 “Αυτή η συνεργασία θα διατηρήσει τη μοναδική κουλτούρα και την ανεξαρτησία μας, ενώ θα μας επιτρέψει να αναπτυχθούμε στον ίδιο δρόμο που ακολουθήσαμε από το 1994”, δήλωσε  ο Jebbia σε δήλωση που συνόδευε την εξαγορά.

 Η κίνηση έρχεται σε μια εποχή αβεβαιότητας για τις μάρκες streetwear, καθώς η πανδημία έχει επηρεάσει πάρα πολύ όλα τα brand. Σύμφωνα με τους The New York Times, το 60% των πωλήσεων του Supreme προέρχονται ήδη από το κατάστημα στο διαδίκτυο, οπότε δεν θα δούμε πάρα πολύ μια αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας.

Το ερώτημα που γεννιέται όμως μέσα από αυτές τις κινήσεις είναι που πάει γενικότερα η fashion οικονονία και πως θα είναι τα πράγματα μετά την πανδημία με νέες ισχυρές εταιρείες αλλά και άλλες που θα έχουν καταρρεύσει!

Φωτογραφίες @supremenewyork

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164