Ατομικά carrot cakes με τυρί κρέμα για μοναδική γεύση. Δεν θα σταματήσεις στο πρώτο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 2 μεγάλα αβγά ολόκληρα
- 70 γρ. λευκή ζάχαρη
- 150 γρ. καρότο, τριμμένο
- 100 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1 κουτ. της σούπας μοσχοκάρυδο
- (για το topping): 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 300 γρ. τυρί κρέμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μίξερ ή μία κουζινομηχανή, χτυπάς το βούτυρο και τη ζάχαρη, για να αφρατέψει το μείγμα σου.
- Προσθέτεις τα αβγά, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζεις να χτυπάς σε μέτρια ένταση, μέχρι το μείγμα σου να “δέσει” και να ομογενοποιηθεί.
- Αμέσως μετά, προσθέτεις το καρότο και τα αμύγδαλα. Χτυπάς, μέχρι να προκύψει το τελικό σου μείγμα.
- Βουτυρώνεις ελαφρά 8 φόρμες για μάφιν και περιχύνεις το μείγμα σου.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύεις το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη, μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και το απελευθερώνεις σε κάθε κεκάκι, μόλις ψηθεί.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ