Συνταγή για πίτσα με προσούτο και ρόκα

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία πίτσα από την Ιταλία, ιδανική επιλογή για να συνοδεύσεις την ταινία σου!

Συστατικά

  • Σπιτική ζύμη για πίτσα (συνταγή θα βρεις εδώ)
  • 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 φέτες προσούτο, κομμένες στη μέση
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί ρικότα
  • 2 φλιτζάνια ρόκα
  • 1/3 του φλιτζανιού μοτσαρέλα, τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς C και τοποθετείς ένα αντικολλητικό χαρτί σε ταψί.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι σου για 5 λεπτά.
  • Απομακρύνεις από τη φωτιά και προσθέτεις το αλάτι και το πιπέρι.
  • Με έναν πλάστη, σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο, απλώνεις το φύλλο σου και προσθέτεις την ρικότα και τη μοτσαρέλα.
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι, το προσούτο και τη ρόκα.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
  • Περιμένεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, την κόβεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164