Καμία μας δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα γευστικό brownies. Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου μία συνταγή, στην οποία το αλεύρι δίνει την θέση του στα μαυρομάτικα φασόλια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι μαυρομάτικα φασόλια
- 3 αβγά
- 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/4 του φλιτζανιού κακάο
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 3/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού στιγμιαίο καφέ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά ένα κανονικό ταψί μεσαίου μεγέθους.
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς τα μαυρομάτικα φασόλια, τα αβγά, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη, το κακάο και τον στιγμιαίο καφέ, μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μεταφέρεις το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και με μία σπάτουλα το απλώνεις ομοιόμορφα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
- Αφαιρείς από το φούρνο, περιμένεις 5 λεπτά μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβεις σε τετράγωνα κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ