Μερικές συμβουλές για να πετύχει η χριστουγεννιάτικη σπεσιαλιτέ…
Ετοίμασε τη γέμιση για τη γαλοπούλα σου πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία ψησίματος στο φούρνο. Άφησέ τη στην άκρη για να κρυώσει καλά και φρόντισε σε κάθε περίπτωση να είναι κρύα όταν θα γεμίσεις το πουλερικό σου. Αυτό είναι σημαντικό τόσο για επιτυχημένο αποτέλεσμα, όσο και για να αποφύγεις την ανάπτυξη βακτηριδίων που δεν κάνουν καλό στην υγεία.
Προτίμησε γάστρα αντί για ταψί! Η γαλοπούλα των Χριστουγέννων είναι συνήθως μεγάλη και θέλη αρκετή ώρα ψήσιμο. Σε μια γάστρα θα ψηθεί ομοιόμορφα χωρίς να καεί εξωτερικά και να είναι άψητη εσωτερικά. Απλά ξεσκεπάζεις στο τέλος και δίνεις χρώμα, φροντίζοντας να αλείψεις με μαργαρίνη, ελαιόλαδο ή κάποια άλλη λιπαρή ουσία την πέτσα. Για να είσαι σίγουρη όμως πως έχει ψηθεί καλά, κάνε το εξής. Αφού την ψήσεις όση ώρα σε συμβουλεύει η συνταγήμ τρύπησε με ένα μεγάλο μαχαίρι βαθιά. Αν δεν τρέξει αίμα, τότε το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ