Είναι ένα από τα πιο χειμωνιάτικα και Χριστουγεννιάτικα λαχανικά. Το πράσο αναδεικνύεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή αυτής της αλμυρής κις λορέν!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 2 φλιτζάνια κίτρινο τυρί της επιλογής, κομμένο σε χοντρές φέτες
- 1 μεγάλο πράσο, μόνο τα λευκά και τα πράσινα μέρη του, κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι, με κάποια ολόκληρα φύλλα για το γαρνίρισμα
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 480 γρ. φύλο σφολιάτας
- 2 κουταλιές της σούπας γλυκιά
- 30 γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
- 1 μεγάλο αβγό, χτυπημένο
- Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα τηγάνι με λιωμένο βούτυρο, σοτάρεις το πράσο, το σκόρδο, το θυμάρι για περίπου 2 – 4 λεπτά.
- Παράλληλα, τρίβεις σε ένα μούλτι το κίτρινο τυρί της επιλογής σου.
- Σε έναν ελαφρά αλευρωμένο πάγκο, αρχίζεις να ανοίγεις τη ζύμη σου. Ξεδιπλώνεις τη ζύμη σφολιάτας και σχηματίζεις ένα ορθογώνιο διάστασης 25×30 cm.
- Κόβεις τη ζύμη σε δύο ορθογώνια διάστασης 12×30 cm και την μεταφέρεις σε 2 αντικολλητικά φύλλα ψησίματος.
- Τρυπάς τη ζύμη με ένα πιρούνι, αφήνοντας λίγο κενό τριγύρω.
- Απλώνεις τη μουστάρδα μέσα στη ζύμη και πασπαλίζεις με το τριμμένο σου τυρί και από πάνω με τα λαχανικά σου.
- Αλείφεις προσεκτικά τις άκρες της ζύμης με λίγο αβγό και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 18 – 20 λεπτά.
- Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, μοιράζεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ