Είναι κάποιες συνταγές που απαιτούν… ομόνοια! Συνεργασία, ανάμεσα σε μερικά από τα πιο αρωματικά μπαχαρικά… για να δώσουν στο πιάτο σου το καλύτερο αποτέλεσμα. Πάρε για παράδειγμα το Indian Mix (όπως το ανακαλύπτουμε από την Chef Ντίνα Νικολάου)! Τα μπαχαρικά περνούν από το τηγάνι, καβουρδίζονται και αναμειγνύονται για να είναι έτοιμα για κάθε συνταγή. Με αυτά η κα. Νικολάου ετοιμάζει ψωμάκι, κριτσίνια, αλμυρά μπισκότα. Μπορείς επίσης να το προσθέσεις στην τριμμένη φρυγανιά για το κοτόπουλο ή το ψάρι πανέ.
Υλικά
6 κ.σ. σπόρους κόλιαντρο ελαφρώς σπασμένους
6 κ.σ. σπόρους κύμινο ελαφρώς σπασμένους
1 κ.σ. σιναπόσπορους ελαφρώς σπασμένους
1 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.σ. πάπρικα καυτερή σε σκόνη
1 κ.σ. τριμμένο δενδρολίβανο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Βάλε το κόλιαντρο, το κύμινο και το σιναπόσπορο σε ένα τηγάνι και καβούρδισε για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα να δώσουν τα αρώματά τους. Κατέβασε από τη φωτιά, άφησε να κρυώσουν και πέρασε από έναν μύλο μπαχαρικό να τριφτούν όλα μαζί. Μπορείς να τα κοπανήσεις και σε ένα γουδί αν θέλεις. Άνάμειξε με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και φύλαξε σε βαζάκι που κλείνει καλά για να μην ξεθυμάνουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ