Είναι η αφράτη δύναμη που δίνει όγκο στα κέικ… το μυστικό για τραγανά μαρεγκάκια και απολαυστικές Πάβλοβα που λιώνουν στο στόμα.
Σου έχει τύχει όμως να μην λέει το ασπράδι να σφίξει; Πόσο εκνευριστικό; Τι απογοήτευση; Πριν σου αποκαλύψουμε μερικά μυστικά που αναζητήσαμε στον… κυβερνοχώρο, πρέπει να ξέρεις πως τα αυγά καλό θα ήταν να είναι εκτός ψυγείου πριν ξεκινήσεις το χτύπημα. Επίσης, μην είσαι απρόσεκτη στον διαχωρισμό από τους κρόκους: Μια ιδέα κρόκου στο ασπράδι μπορεί να καταστρέψει όλη την προσπάθεια. Να λοιπόν τα μυστικά:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
– Στεγνό… και καθάρισες. Πρέπει να φροντίσεις το σκεύος όπου θα χτυπήσεις τη μαρέγκα να είναι εντελώς στεγνό
– Επιλέγω υλικό! Ας το πάρουμε ένα, ένα. Όπως μάθαμε, το πιο κατάλληλο σκεύος για μια τέλεια, αφράτη μαρέγκα είναι το χάλκινο. Αν πάλι επιλέξεις γυάλινο ή ανοξείδωτο σκεύος φρόντισε να ρίξεις μερικές σταγόνες λεμόνι. Τέλος, το πλαστικό σκεύος είναι πάντα παγίδα, γιατί ενδέχεται να έχει υπολείμματα λίπους που δεν φαίνονται, με αποτέλεσμα να μην αφρατεύει η μαρέγκα σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ