Έμεινες από αλεύρι που φουσκώνει μόνο του; Τι μπορείς να κάνεις…

Είσαι χαλαρή στον καναπέ σου και μια λαχτάρα για αφράτο κέικ σε “κατακλύζει”!! Αυγά, βούτυρο, βανίλια, γάλα, ζάχαρη… όλα τα υλικά σε περιμένουν στην κουζίνα. Όλα; Μόλις συνειδητοποίησες πως δεν έχεις αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Υπάρχει λύση! Αρκεί να έχεις εξοπλίσει καλά τα ντουλάπια σου. Κι ένα εφοδιασμένο ντουλάπι περιέχει πάντα baking powder. Ανάμειξε λοιπόν απλό αλεύρι με baking powder και φτιάξε μόνη σου το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. 

Δοσολογία: Ψάξαμε για την κατάλληλη δοσολογία και ιδού τι ανακαλύψαμε. Για κάθε 1 φλιτζάνι αλεύρι (περίπου 225γρ.) βάλε 1 1/2 κ.γ baking powder και ελάχιστο αλάτι στη μύτη του κουταλιού. Ιδανικά, θα ήταν καλό να κοσκινίσεις όλα τα υλικά μαζί για να ανακατευτούν πιο αποτελεσματικά. ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ!

Ετικέτες

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164