Αν η μαγιά δεν μοιάζει δυνατή αρκετά να φουσκώσει το ψωμί, τότε θέλει τη βιταμίνη της.
Ένα εντυπωσιακό μυστικό από τα χεράκια των πιο έμπειρων σεφ για εσένα που προσπαθείς να φτιάξεις μόνη σου σπιτικό ψωμί. Είναι κάποιες φορές που η νωπή μαγιά που προσθέτεις στη ζύμη του δεν αρκεί και βλέπεις πως έχει “κουραστεί” και δεν θα κάνει το ψωμί αφράτο. Τότε φρόντισε να προσθέσεις βιταμίνη C σε σκόνη. Όχι, δεν είναι κάποιο αστείο! Υπολογίσε 100mgr. βιταμίνης C σε σκόνη για κάθε κιλό αλεύρι και άφησε ξανά το ζυμάρι να ξεκουραστεί και να τη βιταμίνη να δράσει. Μπορείς να προσθέτεις μια μικρή ποσότητα στη μαγιά σου από την αρχή για να είσαι σίγουρη πως βοηθάς τη μαγιά να λειτουργήσει καλύτερα.
*Σημείωσε πως για κάθε 1/2 λίτρο χλιαρό νερό χρειάζεσαι 25γρ. νωπής μαγιάς και πως για να δουλέψει τέλεια θα πρέπει η θερμοκρασία όπου θα ξεκουράζεται η ζύμη να είναι στους 27οC (Δηλαδή δεν χρειάζεται περισσότερη ζέστη αυτό τον καιρό).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ