Έχεις ζηλέψει αυτή την παχύρευστη σαλτσούλα που συνοδεύει το κρέας στα καλά εστιατόρια και τραπέζια; Ψήνεις το κρέας σου στο φούρνο και πετάς όλο το ζουμί που μένει στο ταψί γιατί δεν ξέρεις τι να το κάνεις; Σου έχουμε ένα μυστικό για να φτιάχνεις την τέλεια σαλτσούλα για κρέας και παράλληλα να μην πετάς τίποτα από το ταψί! Και για την ιστορία θα πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει μια ολόκληρη κατηγορία με σάλτσες στη γαλλική κουζίνα που λέγεται “fond,” για να περιγράψει τη σάλτσα που φτιάχνεις μέσα στο ταψί από τα ζουμιά που συνήθως βγάζει ένα καλό κομμάτι κρέας ή κοτόπουλου.
Πώς γίνεται η σάλτσα;
Χρειάζεσαι ένα υγρό όπως ζωμό, κρασί, κρέμα ή ξύδι ή και όλα μαζί που θα ρίξεις στο ταψί σου ή στο τηγάνι (αν έχεις μαγειρέψει το κρέας εκεί) όσο το σκεύος είναι ακόμη ζεστό. Βάλε το ταψί ή το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά. Με ξύλινο κουτάλι “ξύσε” τον πάτο του ταψιού καθώς ρίχνεις το υγρό, μέχρι να καθαρίσει ο πάτος. Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να αρχίσει σιγά σιγά να πήζει η σαλτσούλα σου. Όταν βγάλεις από τη φωτιά αλατοπιπέρωσε και αν σου ταιριάζει βάλε λεμόνι ή ψιλοκομμένα μυρωδικά, τσίλι ή ό,τι άλλο βάλει η φαντασία σου. Η σάλτσα αυτή μπορεί να συνοδέψει το ίδιο το κρέας ή τα λαχανικά σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ