Αυτό το κοτόπουλο είναι ιδανικό για εσένα που δεν τρελαίνεσαι για γεμιστή γαλοπούλα. Μελωμένο, τρυφερό και συνοδευμένο με δαμάσκηνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μεγάλα λεμόνια
- 2 κουτ. της σούπας μοσχοκάρυδο
- 4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κοτόπουλα, κομμένα σε κομμάτια και καλά καθαρισμένα
- 1 ματσάκι θυμάρι
- 900 γρ. δαμάσκηνα
- 4 μικρά κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
- 2 κουτ. της σούπας μέλι
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/4 κουτ. του γλυκού μπαχαρικά
- 1 φύλλο δάφνης
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ, στύβεις το χυμό των δύο λεμονιών.
- Στο ίδιο μπολ, προσθέτεις το αλάτι, το πιπέρι, τα μπαχαρικά σου και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτεις το σκόρδο και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αναμειγνύεις.
- Καθαρίζεις και κόβεις τα κοτόπουλα σου και τα μαρινάρεις με το παραπάνω μείγμα.
- Αφήνεις τα κοτόπουλα σε ένα μπολ σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά.
- Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι νερό βράζεις τα δαμάσκηνα, τα κρεμμύδια, το μέλι, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και τα φύλλα δάφνης. Βράζεις μέχρι να πάρουν χρώμα τα δαμάσκηνα σου και προσθέτεις το κοτόπουλο. Βράζεις σε μέτρια ένταση για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτεις λίγο λάδι και λεμόνι και αφήνεις το κοτόπουλο σου να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά.
- Μοιράζεις σε πιάτα και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ