Αυτό το ρολό κιμά δεν πρέπει να λείπει από το γιορτινό σου τραπέζι. Ο κιμάς μεταμορφώνεται σε κορμό και τυλίγεται σε τσιγαρισμένο μπέικον.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκόρδο, λιωμένο
- 1 αβγό
- 2 ντομάτες, τριμμένες σε τρίφτη
- 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά θρυμματισμένη
- 3-4 κλωνάρια μαϊντανός
- 12 φέτες μπέικον
- ρίγανη και δυόσμος
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετείς τον ξεπαγωμένο κιμά και προσθέτεις σταδιακά όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί και το μπέικον. Φοράς τα γαντάκια σου και αρχίζεις να ζυμώνεις τα υλικά σου, μέχρι να ενσωματωθούν στον κιμά.
- Βουτυρώνεις πολύ απαλά τη φόρμα κέικ και αρχίζεις να προσθέτεις το κομμένο μπέικον σε φέτες. Το αφήνεις να περισσεύει στα άκρα, για να γίνει σωστά το τύλιγμα.
- Απλώνεις το μισό κιμά σου στην βάση της φόρμας ομοιόμορφα και στρώνεις με μία σπάτουλα. Προσθέτεις από πάνω λίγο τυρί και στη συνέχεια τον υπόλοιπο κιμά.
- Σκεπάζεις με το μπέικον, κλείνεις το ρολό σου και τοποθετείς ένα αλουμινόχαρτο περιμετρικά της φόρμας.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για περίπου 70 λεπτά συνολικά. Στα 50 λεπτά, αναποδογυρίζεις τον κορμό σου από την άλλη πλευρά, για να ψηθεί ολοκληρωμένα και η άλλη πλευρά του μπέικον.
- Αφαιρείς από το φούρνο και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβεις προσεκτικά και μοιράζεις στα πιάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ