Κόψε ψωμί σε φέτες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ψωμί του τοστ για μεγαλύτερη ευκολία. Λάδωσε τα ψωμάκια με λάδι αρωματισμένο με τα αγαπημένα σου μυρωδικά (Δες εδώ πως να τα φτιάξεις).
Κόψε το ψωμί σε κυβάκια...
Βάλε όσες φέτες ψωμί μπορείς να κόψεις ταυτόχρονα, τη μία πάνω στην άλλη. Κόψε σε μικρά κυβάκια και άπλωσέ τα σε ένα ταψί.
Ψήσε τα κρουτόν....
Ψήσε τα κρουτόν σου στους 180 C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι δηλαδή να γίνουν τραγανά και στεγνά. Άφησε τα να κρυώσουν καλά.
Αποθήκευσε τα κρουτόν σου...
Αποθήκευσε τα κρουτόν σε ένα βάζο ή δοχείο που να κλείνει καλά. Μπορείς να τα έχεις στο ντουλάπι σου για μία εβδομάδα.
Αν πάλι θες να τα συντηρήσεις, βάλε όσα θες στην κατάψυξη. Θα έχεις τραγανά κρουτόν για 6 μήνες.