Μάθημα ζυμαρικών 1: Ξέρεις τι είναι το Vermicelli;
Οι Ιταλοί έχουν τόσα πολλά διαφορετικά μακαρόνια που χρειάζεσαι λεξικό και μηχανή αναζήτησης για να τα μάθεις όλα. Μην σκας! Γι' αυτό είναι το TLIFEεδώ για να σε κάνει Master της ιταλικής κουζίνας. Κι όχι μόνο!
Vermicelli ή "Μαλλιά Αγγέλου" λοιπόν λέγεται το μακρόστενο μακαρόνι, το οποίο είναι ακόμη πιο λεπτό από το σπαγγέτι. Μοιάζει πάρα πολύ με τα μακαρόνια ρυζιού, κυρίως εξαιτίας του πάχους του. Μοιάζει πολύ με το φιδέ, όμως μην το κρατάς για τις ημέρες που δε νιώθεις καλά! Οι Ιταλοί φυσικά το φτιάχνουν με σιτάρι, όμως στην Ανατολή γίνεται και από σεμολίνα. Φυσικά ο τρόπος παρασκευής τους είναι παρόμοιος με το βράσιμο κάθε ζυμαρικού. Θα συνοδεύσει άψογα οποιοδήποτε φαγητό σου, ενώ μπορείς να ετοιμάσεις και ένα είδος ριζότου με ανάμεικτα λαχανικά ή κομμάτια χοιρινού. Πολύ νόστιμο ανάμεσα στη σαλάτα. Δοκίμασέ το...