Μίλα μου για μήλα... Οι πιο διάσημες ποικιλίες και πως θα τις χρησιμοποιήσεις στις συνταγές σου
Το ήξερες ότι το μήλο έχει 7.000 διαφορετικές ποικιλίες; Κόκκινα, κίτρινα, πράσινα - ξινά, γλυκά, μεγάλα, μικρά, μαλακά, πιο σφιχτά! Και η λίστα με τις διαφοροποιήσεις δεν σταματά πουθενα. Αν και είναι δύσκολο να τις συναντήσεις όλες στο μανάβικο, σίγουρα θα "πέσεις" πάνω στις 10 πιο... διάσημες ποικιλίες. Από την McIntosh που ενέπνευσε τους υπολογιστές και τα θρυλικά τηλέφωνα iphone, μέχρι τα πράσινα και κίτρινα μηλαράκια.
Συγκεντρώσαμε λοιπόν τις πολυσύχναστες ποικιλίες μήλων και προτάσεις για συνταγές με κάθε μία από αυτές...
Ζητήσαμε και την άποψη της Κλινικής Διαιτολόγου Διατροφολόγου Γιούλης Φραγκιαδουλάκη η οποία σημείωσε: "Aπό τις 7.000 ποικιλίες μήλων που υπάρχουν στον κόσμο, καλό είναι να προτιμούμε εκείνα που ευδοκιμούν τη συγκεκριμένη εποχή. Όλα τα είδη είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αν και πιστεύεται ότι τα κόκκινα μήλα είναι πλουσιότερα σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Συστήνεται, επίσης, να προτιμούμε μήλα χωρίς χτυπήματα και κοψίματα, ώστε να είμαστε βέβαιοι πως δεν έχουν εισχωρήσει φυτοφάρμακα στον καρπό"!
Μίλα μου για μήλα λοιπόν...