Μπορεί να έχεις συνηθίσει τη γεύση του με τη μορφή κέικ, όμως, και τα ιδιαίτερα κόκκινα μπισκότα του είναι άκρως γευστικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 175 γρ. βούτυρο μαλακό
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αβγό
- 2 κουτ. της σούπας βανίλια
- 100 γρ. ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
- 25 γρ. κακάο
- 225 γρ. αλεύρι
- 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουτ. της σούπας χρώμα μαγειρικής κόκκινο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μίξερ, χτυπάς το βούτυρο και όλα τα είδη ζάχαρης, μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέτεις το αβγό, τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάς, προσθέτοντας παράλληλα το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα μαγειρικής.
- Χτυπάς σε μέτρια ένταση, μέχρι να σχηματιστεί μία κολλώδης ζύμη.
- Απλώνεις το μείγμα σε μία ορθογώνια φόρμα και το αφήνεις στην άκρη για περίπου 15 λεπτά.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και αρχίζεις να κόβεις τη ζύμη, σχηματίζοντας μικρές μπάλες.
- Τις τοποθετείς πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή σε μία λαμαρίνα και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
- Αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ